Kruiden – Preparaten

Infusie

  • Een duur woord voor thee zetten. Verse of gedroogde kruiden overgieten met heet water. Minuut of 10 laten trekken, zeven. Wanneer het voldoende afgekoeld is opdrinken. De wateroplosbare inhoudsstoffen van het kruid zitten in de thee. Elke dag vers , niet houdbaar. 3 x daags is een medicijn.

Kruiden – Preparaten

Decoct

  • Voor de taaiere gedeeltes van een plant/struik. Kruiden in een pan, koud water erbij, deksel erop en 10 tot 30 minuten laten koken. Vooral de houtige kruiden, schors, wortel, twijg. Elke dag vers, niet houdbaar. 3 x daags is een medicijn.

Kruiden – Preparaten

Maceraat

  • Verse/Gedroogde kruiden trekken in olie. Koud geperste olie, glazen pot en kruiden. 3 weken op een warme plek (bij voorkeur in de zon) laten trekken. Filteren en in donkere flesjes wegzetten. Lekker voor huidverzorging, bij eczeem, maar ook om warmte in te brengen bij spierpijn etc. De keuze van olie kun je ook aanpassen aan jezelf (jojoba-olie, teunisbloemolie, zonnebloemolie etc). Zonder allerlei toevoegingen, kan ranzig gaan ruiken na periode (dan voeg ik etherische olie toe).

Kruiden – Preparaten

Tinctuur

  • Aftreksel van kruiden. Kruiden worden in alcohol geweekt voor 3 – 6 weken. Het kruid geeft de inhoudsstoffen aan de alcohol af. Houdbaar en makkelijker mee te nemen. Niet alle thee smaakt even lekker, dan is tinctuur fijner. 3 x 15 druppels per dag is een medicijn.

Kruiden – Preparaten

Zalf

  • Van bepaalde kruiden kun je zalf maken. Op basis van vaseline of op basis van olie met bijenwas. Voor lokale klachten heel goed te gebruiken. Allerlei soorten voor allerlei kwalen.

Kruiden – Preparaten

Kruidenspookje

  • De geur van kruiden kan heel goed werken voor de psyche. In een beschermspookje kun je dit bij je dragen, onder je kussen leggen of in je broekzak stoppen om je zelf te ondersteunen.
Producten allemaal te verkrijgen bij Bloemere.

gitte@bloemere.nl, kruiden@bloemere.nl of Stuur een bericht »